Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ανεξέλεγκτες χωματερές


Oι συνέπειες από την ύπαρξη ανεξέλεγκτων χωματερών κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
   
Παράνομες χωματερές υπάρχουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Τα δημοτικά απορριμματοφόρα ξεφορτώνουν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών από οικιακές συσκευές μέχρι οτιδήποτε μικρό αντικείμενο δεν χρειάζονται οι άνθρωποι. Όταν καταλάβουν οι υπεύθυνοι άνθρωποι πως ήρθε η ώρα να «γλυτώσουν» από τα σκουπίδια αυτά το μόνο που σκέφτονται είναι να τα κάψουν.


Η καύση των σκουπιδιών δημιουργεί προβλήματα τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην υγεία των ανθρώπων. Η καύση κοντά σε κατοικημένες περιοχές –σύμφωνα με έρευνες-προκαλεί στους ανθρώπους δερματικές παθήσεις, ηπατικές βλάβες, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, επηρεασμό της γονιμότητας, του νευρικού συστήματος, διαταραχές κατά την ανάπτυξη, διαταραχές συμπεριφοράς απογόνων και αύξηση των ποσοστών του καρκίνου σε ενήλικες που έχουν εκτεθεί σε μεγάλες ποσότητες διοξινών για πολλά χρόνια.

Όσο για το περιβάλλον, με τις καύσεις των σκουπιδιών  εκπέμπεται διοξείδιο του άνθρακα το οποίο  μολύνει την ατμόσφαιρα και προκαλεί αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου